Projecten

Business Nights

Elk kwartaal organiseert JCI Leuven een "Business Nights" voor een ondernemend publiek op een leuke locatie in het Leuvense. We zorgen voor een fijne bubbel en een hapje, een interessante spreker en een fijn kader waar je nieuwe contacten kunt leggen met een select groepje van gelijkgestemden. Zo zijn we recent bij o.a. Cegeka, Convento, Start It @ KBC en Volvo Lacom te gast geweest.

Integratieproject vluchtelingen

Dit is een ambitieus gemeenschapsinitiatief waarbij we hoogopgeleide nieuwkomers optimaal helpen integreren in onze maatschappij en op de arbeidsmarkt. Door mentorschapstrajecten te organiseren verwachten we voor alle partijen een positieve impact te realiseren. Meer info vind je op http://www.jcileuven.be/connect/

Bedrijven Business Quiz

Een leuke interactieve quiz die we samen organiseren met JCI West-Brabant waar vorig jaar 50 ploegen aan hebben deelgenomen. Alle vragen zijn business-gerelateerd en het brengt tevens uitstekende netwerkopportuniteiten mee. De quiz wordt gepresenteerd door Paul d’Hoore.

4US

Deze commissie zorgt voor fun binnen JCI Leuven door gedurende het hele jaar leuke activiteiten voor de (kandidaat-)leden te organiseren. Voorbeelden van activiteiten zijn: Maffiosi Night, Kroegentocht, Huiskamerrestaurant, Gin Tonic tasting, culturele bezoekjes, etc.

Twinning weekend

Twinningpartners zijn internationale JCI afdelingen waarmee we een samenwerkingsverband hebben afgesloten. We twinnen met afdelingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Wallonië en zelfs Brazilië! Dit jaar nodigen we hen allemaal in Leuven uit voor een weekendje opdat we ons samen kunnen amuseren en ervaringen kunnen uitwisselen over projecten en initiatieven.

Ken je buur(t)

We zetten een initiatief op om de problematiek rond de individualisering van de maatschappij aan te pakken, en buurten terug beter te doen integreren. Hiermee hopen we een positieve impact te kunnen genereren op onze lokale gemeenschap.

Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het jaar

De ‘Award Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer’ bekroont het district Vlaams-Brabant & Brussel de succelvolste ondernemer tot en met 40 jaar. Op die manier willen we als JCI sterk ondernemerschap van ‘jonge’ mensen duidelijk in de verf zetten en jonge romers een aantal krachtige voorbeelden geven. De winnaar van de award krijgt hiermee ook een opstapje dat er voor zorgt dat hij/zij zijn/haar eigen grenzen nog verder durft te verleggen en zich hierbij gesteund voelt.
In 2013 werd Nico Van De Velde, zaakvoerder van Hotel Hungaria (dit is het productiehuis van onder andere “Dagelijkse Kost” met Jeroen Meus) de winnaar en werd uiteindelijk de winnaar van de ‘Award Vlaamse Jonge Ondernemer’, dit is de finaleronde waaraan de winnaars van de 5 winnaars van de provinciale voorrondes mogen deelnemen. Verschillende ondernemende leden van JCI Leuven nemen deel aan dit succesvolle districtsproject.

Website: http://www.jongeondernemervanhetjaar.be

Een paar projecten van vroeger

Organisatie Vlaams Congres 2015

Ieder jaar organiseert een lokale afdeling het Vlaamse Congres van JCI en in 2015 was JCI Leuven aan de beurt! Het Vlaamse Congres is de ideale gelegenheid voor JCI- (niet-JCI-) leden om het mooiste van JCI te kunnen proeven: je kan bedrijven bezoeken, deelnemen aan trainingen, luisteren naar interessante key-note speakers, deelnemen aan ontspannende activiteiten, andere mensen leren kennen, deelnemen aan een gala-avond, … .
Als organiserende afdeling ga je de uitdaging aan om tot in de puntjes verzorgd evenement in elkaar te steken. Dit doe je als vereniging voor JCI, maar je maakt ook van de gelegenheid gebruik om de lokale gemeenschap te betrekken door partners te zoeken of door bijvoorbeeld te overleggen met de stad Leuven, de universiteit of bijvoorbeeld AB Inbev.

JCI themaweek ‘Ik ben geen stresskip’

Op zaterdag 5 oktober 2013 organiseerde JCI Leuven een actieve namiddag rond het thema stress bij kinderen en hun ouders in het gebouw van de Katholieke Hogeschool Leuven. Dit was de afsluiter van een themaweek die op donderdagavond van start ging in het Provinciehuis met lezingen van onder andere pedagoge Marijke Bisschop. Tijdens de familiedag konden de kinderen met hun ouders deelnemen aan tal van activiteiten en workshops. Ze knutselden samen een robot met gerecycleerd materiaal, ontdekten leuke ontspanningsoefeningen, werkten een eigen rapnummer uit rond stress en kookten lekkere gezonde gerechten. JCI Leuven schenkt de opbrengst van de themaweek aan observatie- en behandelingscentum ter Wende-Espero uit Leuven.