Projecten

Business Nights

Elk kwartaal organiseert JCI Leuven een "Business Nights" voor een ondernemend publiek op een leuke locatie in het Leuvense. We zorgen voor een fijne bubbel en een hapje, een interessante spreker en een fijn kader waar je nieuwe contacten kunt leggen met een select groepje van gelijkgestemden. Zo zijn we te gast geweest bij o.a. Cegeka, Convento, Start It @ KBC, Volvo Lacom en Re-boot.

Mentoring voor Dummies: nieuwkomers helpen integreren

Dit is een ambitieus gemeenschapsinitiatief waarbij we hoogopgeleide nieuwkomers optimaal helpen integreren in onze maatschappij en op de arbeidsmarkt. Door mentorschapstrajecten te organiseren verwachten we voor alle partijen een positieve impact te realiseren. Meer info vind je op deze website.

JCI Leuven organiseerde eind september het evenement "Mentoring voor Dummies", binnen de context van het helpen integreren van nieuwkomers in onze lokale maatschappij en arbeidsmarkt. Onder nieuwkomers verstaan we voornamelijk erkende vluchtelingen. Hiermee dragen we ons steentje bij aan één van de grotere hedendaagse maatschappelijke uitdagingen.

We waren erg tevreden over de opkomst: 30 geïnteresseerden leerden bij over het mentoren van een nieuwkomer. Bovendien engageerden velen van hen zich al als kandidaat-mentor! Ze worden binnenkort aan een nieuwkomer gekoppeld, waarna ze regelmatig zullen afspreken voor advies en mentoring vanuit de ervaring van de mentor.

Overweeg je ook een nieuwkomer te mentoren naar werk en/of een relevant netwerk, of heb je interesse in meer informatie? Contacteer onze JCI Connect commissie (connect@jcileuven.be), of Sam die de 1-op-1 mentoring trajecten begeleidt (sam@vzwaif.be).

 

4US

Deze commissie zorgt voor fun binnen JCI Leuven door gedurende het hele jaar leuke activiteiten voor de (kandidaat-)leden te organiseren. Voorbeelden van activiteiten zijn: Maffiosi Night, Kroegentocht, Huiskamerrestaurant, Gin Tonic tasting, culturele bezoekjes, etc.

Twinning weekend

Twinningpartners zijn internationale JCI afdelingen waarmee we een samenwerkingsverband hebben afgesloten. We twinnen met afdelingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Wallonië en zelfs Brazilië! Dit jaar nodigen we hen allemaal in Leuven uit voor een weekendje opdat we ons samen kunnen amuseren en ervaringen kunnen uitwisselen over projecten en initiatieven.

Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het jaar

De ‘Award Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer’ bekroont het district Vlaams-Brabant & Brussel de succelvolste ondernemer tot en met 40 jaar. Op die manier willen we als JCI sterk ondernemerschap van ‘jonge’ mensen duidelijk in de verf zetten en jonge romers een aantal krachtige voorbeelden geven. De winnaar van de award krijgt hiermee ook een opstapje dat er voor zorgt dat hij/zij zijn/haar eigen grenzen nog verder durft te verleggen en zich hierbij gesteund voelt.
Wouter Foulon van Comate (uit te spreken als ‘komeet’) werd op vrijdag 19 mei uitgeroepen tot Vlaamse Jonge Ondernemer 2017. Hij werd uiteindelijk ook de winnaar van de ‘Award Vlaamse Jonge Ondernemer’, dit is de finaleronde waaraan de winnaars van de 5 winnaars van de provinciale voorrondes mogen deelnemen. Verschillende ondernemende leden van JCI Leuven nemen deel aan dit succesvolle districtsproject.

Delegatie JCI Europees Congres 2017, Basel

Elk jaar wordt in een andere stad in Europa een congres georganiseerd. Hier komen Jaycees uit heel Europa en de rest van de wereld samen om fantastische vormingen en activiteiten te volgen, te netwerken en interessante keynotes bij te wonen. 

In 2017 heeft JCI Leuven de Belgische delegatie van JCI-leden begeleid naar het Europese congres in Basel. Dit hield in dat we voor ruim 120 mensen, afkomstig uit alle hoeken van België, een volledige belevenis hebben georganiseerd: hotelovernachting, activiteit, logistiek etc. 

Tijdens de organisatie van zo'n delegatie komen de nodige uitdagingen kijken waarbij je heel wat ervaring en kennis opdoet op gebied van communicatie, financiën, logistiek etc. Dit is een typisch JCI project: toewerken naar een concreet doel en onderweg heel veel kennis opdoen binnen een vriendengroep.